K
  • Tilbage til listen
  • ”Ellen – velkommen til helvede”; et teaterstykke med Pernille Stockflethog David Kampmann

”Ellen – velkommen til helvede”; et teaterstykke med Pernille Stockflethog David Kampmann

Adresse: Nygårdstoft 3, 6720 Fanø Vis kort

Adresse: Nygårdstoft 3, 6720 Fanø

En rå og rørende forestillng om en modstandskvinde under 2. verdenskrig – baseret på en sand historie. Med Pernille Stockflethog David Kampmann.

Ellen fra Dragør er egentlig bare en almindelig fiskerkone. Men før hun ved af det, er hun dybt involveret i modstandskampen. Da hun ankommer til koncentrationslejren, starter en ny kamp – for sin forstand og for sit liv.

Forestillingen er en musikalsk beretning med fortæller Pernille Stockfleth og musiker David Kampmann.
Pernille Stockfleth har et stort og indlevende udtryk, og i denne forestilling går hun efter en stor researchproces ind i den sande historie om Ellen Nielsen, egentlig en simpel fiskerkone, som slet ikke interesserer sig meget for krigen, før det begynder at ramme nogle af hendes jødiske bekendte. Så mærker hun inderst inde, at hun er nødt til at handle. Og med store personlige konsekvenser. Efter at have bidraget til at redde et stort antal jøder til Sverige, må hun pludselig se sig selv fanget og placeret i én af de værste tyske koncentrationslejre.

Hendes helt særlige tilgang til verden holder hende i live – men er døden nær, den dag befrielsen og de hvide busser kommer.
Forestillingen er rørende og nærværende på grund af Pernille Stockfleths nærvær og så meget desto mere rystende på grund af forestillingens store forbindelse til virkeligheden og et velresearchet grundlag.
Samtidig er ’Ellen’ en anderledes historie fra krigen. Vi har ofte hørt om de mange mænd på begge sider fra krigen, men denne historie handler om kvinder og især en enkelt kvinde, hvis egen anstændighed bød hende at tage et så stort og svært valg.

Vis mere

Om denne aktivitet

  • Telefon nummer
    45 61442337

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Rødgaard Camping

Afstand: 1 km
Tilbyder optimale forhold til en rigtig god ferie for hele familien. På pladsen er der moderne servicebygninger. Mange aktiviteter for børn. Restaurant og lille bageri. Vi ligger tæt på Fanø's brede sandstrand og skønne natur.
Camping

Feldberg Familie Camping

Afstand: 1,5 km
Feldberg Familie Camping er en moderne og velfungerende campingplads, centralt beliggende på Fanø. Den er velholdt med dejlige læmuligheder, rolige omgivelser og en hyggelig atmosfære.
Hotel

Rødgaard Camping - Værelser i Rindbyhus

Afstand: 970 meter
På første sal ligger 5 forskellige dobbeltværelser. Værelserne er enkelte men hyggelige og her kan man nyde en god nats søvn efter dagens strabadser.